Boka sjösättning/upptagning

Boka din sjösättning här!

Ex. Vagga "Bodil" .Ni har själva ansvar för att märka upp er vagga. För er som hyr vagga eller vagn, be oss märka dessa.
Observera att ni ska märka upp era master och vaggor/vagnar/kärror själva. Det ska finnas slingmärke på era båtar. Se till att tampar finns tillgängliga för sjösättning och tilläggning. En i fören styrbord och en i aktern styrbord. Ni ansvarar själva för er bryggplats och denna bör ha fjädringsförtöjningar redo.

Boka din torrsättning här!

Observera att ni ska märka upp era master och vaggor/vagnar/kärror själva. Det ska finnas slingmärke på era båtar. 

Se till att längre tampar finns tillgängliga för upplyft, en i fören styrbord och en i aktern styrbord.

Vid avmastning: 

För att effektivisera ser vi gärna att ni har lagt upp en tamp på nedre spridarparet (tänk på vart slinget kommer hamna när vi lyfter upp det, det är där tyngdpunkten hamnar vid upplyft av mast. Ha koll på vart de inre stagen går, om tampen ska ligga innanför eller utanför stagen). – – Alla fall ska vara ihopplockade och eventuella ledsnören ska finnas i. 

– Elen ska vara urkopplad. 

– Lossa på vantskruvarna något. Ni kan även plocka ur saxpinnar eller låsringar ur vantskruvarna. 

– Se över skicket på samtliga saxpinnar (dessa ska bytas ut till varje säsong för enklare hantering). Om ni själva inte har ersatt dem till våren så kommer vi göra det och debitera för dem.

Ni ansvarar själva för er bryggplats och eventuella kättingar eller tampar ska helst stuvas undan under vintern.

För de som redan är kund på Loftahammars Varv & Marina
Ex. Vagga "Bodil" .Ni har själva ansvar för att märka upp er vagga. För er som hyr vagga eller vagn, be oss märka dessa.
Observera att ni ska märka upp era master och vaggor/vagnar/kärror själva. Det ska finnas slingmärke på era båtar. Se till att tampar finns tillgängliga för upplyft, en i fören styrbord och en i aktern styrbord. Ni ansvarar själva för er bryggplats och eventuella kättingar eller tampar ska helst stuvas undan under vintern.